Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ПАЗЕТЕ СИ ДЖАНТИТЕ!
    Проверявайте си болтовете дали са добре затегнати!
    Мойте са се опитвали явно да ги крадат, ма не им е достискало!
    Случи се при брат ми, бях му оставил колата докато бях в командировка (а мислех с нея да пътувам до Варна... господ ме запази)

4 от 5 болта скъсани на предна лява главина. Отдясно - хлабави. По принцип стягам яко и съм ги стягал в същия ден, когато сложих и задните. Със същия ключ! Преди 2 месеца!!! Днес ходих на оня свят.
    Малкия дявол беше.
    Миналата седмица карах жена си и детето към София със 150++ км/ч... не ми се мисли каква касапница щеше да стане!
    Ако го напипам - пръстите 1 по 1 ще късам с голи ръце! После ще му ги отскубя наглите гепардски ръченца и ще го убия с тях!
    ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
    ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
    Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
    Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

• Преди години ми се случи същото- бяха махнали три болта, а четвъртия разхлабен- готови за сваляне предни джанти. Не знам защо не са ги взели, сутринта се качихме, запалих и тръгнах джантите излязоха и задраха. Намерих болтовете в близката градинка. От тогава винаги имам секретни болтове и сритвам гумите преди път.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• 166 2.0 v6

здравейте поне незнам каде да пиша и пиша тук
        имам проблем с ангренажа свалих го без да го бележа и сега незнам каде е белега на коляновият вал и няма никаде информация за този мотор (166/2.0/в6/турбо/205к.с)

Comment

• Първоначално публикувано от ivanpc Покажи съобщение
          здравейте поне незнам каде да пиша и пиша тук
          имам проблем с ангренажа свалих го без да го бележа и сега незнам каде е белега на коляновият вал и няма никаде информация за този мотор (166/2.0/в6/турбо/205к.с)
          Коляновият вал трябва да е в положение при което буталото на първи цилиндър да е в ГМТ. Това се установява с индикаторен часовник поставен на мястото на свещта. Положението на разпределителните валове се установява чрез съвпадение на маркерите им спрямо лагерните опори.

Информация за този мотор ще намериш в E-learn

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Apexi с boost controler

колеги едно пидане купих една елекроника на Apexi с boost controler въпросами е от къде да прокарам кабелите до двигателния отсек на 166-тицата ?
            разгобих всички кори на двигатела и един кабел не виждам да влиза в купето !!!
            sigpic
            Alfa Romeo 166 V6 Turbo
            FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

• 159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Преди години ми се случи същото- бяха махнали три болта, а четвъртия разхлабен- готови за сваляне предни джанти. Не знам защо не са ги взели, сутринта се качихме, запалих и тръгнах джантите излязоха и задраха. Намерих болтовете в близката градинка. От тогава винаги имам секретни болтове и сритвам гумите преди път.
                Преди години карах Форд Орион и след няколко часа с 120 км/ч от Бургас до Пазарджик, 100 метра след като слязох от магистралата и карах с 40км/ч предна лява литна и замина на 200 метра в една нива. Слава Богу бях ок. 3 болта липсваха, а четвъртия беше скъсан. От тогава винаги проверявам.
                Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Някой да знае дали има разлика в дължината лява и дясна полуоска и има ли някаква разлика от дизел и бензин могат ли да се сложат.
                  166 2.4JTD-00г.

Comment

• Аз да пита - горните и долните носачи еднакви ли са не бензиновите и дизеловите?
                    0т 2.0 до 3.2 бензин и 2.4 jtd?
                    Алфа...всичко друго е компромис!
                    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                      Аз да пита - горните и долните носачи еднакви ли са не бензиновите и дизеловите?
                      0т 2.0 до 3.2 бензин и 2.4 jtd?
                      Да.
                      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Значи, че спокойно може да сложа не само носач от друга, но и тампон да сменя?

Comment

• Може, еднакви са.
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Мерси, колега!

Comment

• И още едно питане - полиуретановите тампони дали ще скърцат пак след време ако сменя моите на горните носачи с такива?И дали ще е по-добре ако си взема такива на powerflex/директно от тях/ или да си взема от тези дето ги предлагат във форума?

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                                И още едно питане - полиуретановите тампони дали ще скърцат пак след време ако сменя моите на горните носачи с такива?И дали ще е по-добре ако си взема такива на powerflex/директно от тях/ или да си взема от тези дето ги предлагат във форума?
                                Моя преден десен скърца...в мозъка ми скърца.....като се намокри спира

Comment

Working...
                                X